Over ons

“Onze zaak moet de oosterse kijk op het leven weerspiegelen. Bezoekers moeten zich hier goed voelen en zeker niet verplicht iets
te kopen”, filosofeert Sonja Mullens, initiatiefneemster van Soalindi, de nieuwe zaak van Aziatische - vooral Indiase - geschenken
en meubelen in Loksbergen (Halen). “Stuk voor stuk zijn die gemaakt in kleine ateliertjes in het Midden- en Verre Oosten.”

Soalindi is de samentrekking van SOnja Mullens, Ann Mullens, LIeve Laitem en INDIa. “Het Aziatische continent fascineert me al jaren”, vertelt Sonja. “Van de oosterse manier van leven kunnen wij, Europeanen, toch veel leren. Stress en rennen van de ene activiteit naar de andere afspraak, dat is hier dagelijkse kost. Geef mij dan maar het oosten. Gemiddeld drie keer per jaar pak ik de koffers voor AziŽ. Daar vallen de zorgen van mij af, is het echt tot rust te komen van mijn job als verantwoordelijke van de boekhouding in de familiezaak.

Op een van haar reizen leerde Sonja Lieve Laitem kennen: “Zij is Belgische, maar heeft een vaste stek in Dubai. Zij was even oud als ik en haar man even oud als de mijne. Op de koop toe hebben we elk twee kinderen, die ook nog eens van dezelfde leeftijd zijn. Hoeft het nog gezegd dat we dadelijk op dezelfde golflengte zaten?”

Dubai legde ook de link naar het Verre Oosten. “In de Emiraten raakten we vertrouwd met het werk van een groep IndiŽrs. Zij zijn in de eerste plaats handelaars, maar een gedeelte van de opbrengst van hun verkoop gaat ook naar een organisatie die in AziŽ sociale projecten voor de scholing en opvoeding van jongeren opzet.” Meer hadden de twee vrouwen niet nodig om plannen te smeden. Sonja overtuigde ook haar zus Ann om mee in de Aziatische boot te stappen.

“Een belevenis! Handel drijven is in Dubai een mannenzaak. Staan daar opeens drie Europese vrouwen, elk de veertig voorbij, om een resem inkopen te doen. Het was er ook nog gloeiend heet, meer dan veertig graden en geen airco! Met natte handdoeken om het hoofd hebben we onze inkopen gedaan.”

Soalindi biedt een variatie aan Aziatische voorwerpen. “Kleine meubelen als kasten, sierkistjes, tafels, wandtapijten, tafelkleden, tafellopers, bedspreien en kussens in allerlei varianten, onder meer in patchwork met parels erop, gordijnen, diverse soorten sierlampjes voor binnen en buiten, ook andere stoffen zoals gordijnen, sjaals in zijde en in pashmina en Tibetaanse sjaals. Eveneens beschikken wij over een groot assortiment Indische glasparels. We bieden ook een brede variatie sieraden zoals halssnoeren, armbanden, pillendoosjes, sierparfumflesjes en oosters parfum op oliebasis. Ook hebben we nog een collectie boeddhabeelden.”

 
 
  Site Map